Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Hanks daagt aannemer voor hooggerechtshof

Shownieuws

Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson stonden vrijdag voor het hooggerechtshof in een zaak tegen een aannemersbedrijf. De juridische strijd duurt al negen jaar.

(Novum/AP) - Acteur Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson stonden vrijdag voor het hooggerechtshof in een zaak tegen een aannemersbedrijf. De twee partijen steggelen al negen jaar over gebreken aan hun villa. Hanks en Wilson kregen ruzie met het aannemersbedrijf omdat er slechte kwaliteit zou zijn geleverd.

Het aannemersbedrijf Storey Construction bouwde in 2000 een villa voor de acteur en zijn vrouw. Hanks weigerde vervolgens het aannemersbedrijf te betalen. Het dak van het onderkomen lekte en het stulpje had volgens het stel een hoop andere mankementen.

De acteur zelf was niet aanwezig tijdens de zitting. Zijn vrouw, die ook acteert en onder meer de film 'My big Greek wedding' heeft geproduceerd, was er wel. Wilson liet na de zitting weten dat ze 'nooit had gedacht dat het zo ver zou moeten komen'. De actrice voelt zich verplicht om door te zetten. "Het gaat ook om andere huiseigenaren die met een vervallen huis zitten en misschien niet de mogelijkheid hebben om naar het hooggerechtshof te stappen."

In de eerste rechtszaak in 2004 won het aannemersbedrijf. De 'Forrest Gump'-acteur en zijn vrouw moesten toen 1.8 miljoen dollar betalen. Drie jaar later sleepte het acteurskoppel het bedrijf wederom voor de rechter. Het stel beweerde dat ze nu nieuwe fouten hadden ontdekt in de constructie van het pand. Dit was tevergeefs, weer stelde de rechter het aannemersbedrijf in het gelijk.

Tom Hanks hield ondanks de juridische nederlaag moed en besloot door te gaan met zijn strijd. Of de aanhouder uiteindelijk ook gaat winnen, dat wordt binnen enkele maanden bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen