Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Einde in zicht bij juridische kruistocht Tom Hanks

Shownieuws

Acteur Tom Hanks en zijn vrouw hebben vrijdag het aannemersbedrijf voor het hooggerechtshof gebracht. Negen jaar geleden begon deze juridische strijd.

Acteur Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson hebben vrijdag het aannemersbedrijf voor het hooggerechtshof in de staat Idaho gebracht. De twee partijen steggelen al negen jaar om het huis van de acteur. Hanks en Wilson kreeg ruzie met het aannemersbedrijf omdat ze volgens hen slechte kwaliteit hebben geleverd.

Het aannemersbedrijf Storey Construction bouwde in 2000 een villa voor de acteur en zijn vrouw. Hank weigerde vervolgens het aannemersbedrijf te betalen. Het dak van het onderkomen lekt en het stulpje heeft volgens het stel een hoop andere mankementen.

De acteur zelf was niet aanwezig tijdens de zitting. Zijn vrouw, die ook acteert en onder meer de film 'My big Greek wedding' heeft geproduceerd, was er wel. Wilson liet na de zitting weten dat ze 'nooit had gedacht dat het zo ver zou moeten komen'. De actrice voelt zich verplicht om door te zetten. "Het gaat ook om andere huiseigenaren die met een vervallen huis zitten en misschien niet de mogelijkheid hebben om naar het hooggerechtshof te stappen."

In de eerste rechtszaak in 2004 won het aannemersbedrijf. De 'Forrest Gump'-acteur betaalde vervolgens de 1.8 miljoen dollar. Drie jaar later sleepte het acteurskoppel het bedrijf wederom voor de rechter. Het stel beweerde dat ze nu nieuwe fouten hadden ontdekt in de constructie van het pand. Dit was tevergeefs, weer stelde de rechter het aannemersbedrijf in het gelijk.

Tom Hanks bleef ondanks de juridische nederlaag moed houden en besloot door te gaan met zijn juridische strijd. Of de aanhouder uiteindelijk ook gaat winnen, dat wordt binnen enkele maanden bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen