Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellen ten Damme in nieuwe theatertour

Shownieuws

Ten Damme gaat optreden bij het Concert for Freedom van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Dit concert is ter ere van de bevrijding van Nederland.

Zangeres en actrice Ellen Ten Dame gaat optreden bij het Concert for Freedom van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. De aanleiding van de show is de bevrijding van Nederland, 65 jaar geleden.

Het thema vrijheid wordt, volgens de makers, vanuit alle hoeken benaderd. Het begint in de jaren dertig en eindigt na een wereldreis in deze tijd. In de cast spelen onder andere Leona Philippo, Rolf Koster, Talita Angwarmasse en Gino Emnes.

Het is niet de eerste keer dat Ten Damme samenwerkt met het Luchtmachtorkest. Ze gaf het afgelopen seizoen ook al een show weg tijdens de theatershow Rockopera in Concert. Ook stond zij op het podium bij het openingsconcert van het Luchtmachtorkest.

Momenteel hangt Ten Damme nog in de balustrades. Tot 30 augustus zijn haar acrobatische kunsten te bewonderen tijdens haar eigen show Cirque Stiletto in het Koninklijk theater Carré.

In 1995 kwam het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht met de bevrijdingsshow 'On the Air' op de proppen. Dit concert bleek het begin te zijn van een reeks theaterproducties. Nu, vijftien jaar later wordt opnieuw een ode gebracht aan de vrijheid. De theatertour gaat in januari 2010 van start.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen