Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moke geeft op Lowlands voorproefje van nieuw album

Shownieuws

Moke laat voor het publiek van het festival Lowlands voor het eerst de nummers horen van het nieuwe album. Naar eigen zeggen komen ze met iets geheel nieuws.

Moke laat voor het publiek van het festival Lowlands voor het eerst nummers horen van het nieuwe album. "Het is best spannend hoe het ontvangen wordt door het publiek", vertelt Felix Maginn, de zanger van Moke, aan Novum Nieuws.

De artiesten gaven twee jaar terug ook een optreden op het festival. Sindsdien heeft hun carrière een ontzettende vlucht genomen. Echt zenuwachtig zijn ze naar eigen zeggen niet. "Ik voel geen druk, alleen onderling. Voor elkaar wil je je best doen", licht Maginn toe.

De muzikanten vertellen dat ze een geheel ander geluid laten horen. "Het is iets heel nieuws, met een brede sound en andere instrumenten", verklaart de zanger. De bandleden zijn nog blijer met de tweede plaat dan met hun eerste. Ook hebben ze de hulp ingeroepen van een orkest. Ze komen met iets nieuws maar Felix kan de fans wel geruststellen: 'Het moet natuurlijk wel pop blijven'.

Felix schrijft de nummers zelf. "Schrijven is voor mij een enorme uitlaatklep", licht de artiest toe. Volgens hem komt het pas geloofwaardig over als je echt iets meegemaakt hebt. De artiest vindt ook dat politiek, geloof en muziek met elkaar in verbinding staan. De uit Belfast afkomstige zanger schrijft onder meer over liefde, oorlog, hoop en vrede.

De vijf mannen van Moke worden niet alleen geroemd om hun muziek. Ook hun 'Britpop'-look valt in goede aarde. Door hun stijlvolle strak gesneden zwarte overhemden en pantalons heeft modekoning Karl Lagerfeld zich opgeworpen hen te sponsoren. De bandleden hebben Lagerfeld onlangs nog ontmoet.

Op het festivalterrein in Biddinghuizen is het warm, ontzettend druk en de sfeer is naar verluidt goed. Moke staat zaterdag om 15.30 uur op het podium van Lowlands. Het nieuwe album van Moke komt op 11 september uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen