Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah Winfrey daagt vijftig bedrijven voor rechter

Shownieuws

Oprah Winfrey en Dr. Mehmet Oz slepen meer dan vijftig bedrijven voor de rechter. De bedrijven hebben Oprah's naam zonder toestemming gebruikt in advertenties.

(Novum/AP) - Oprah Winfrey en Dr. Mehmet Oz slepen meer dan vijftig bedrijven voor de rechter. De bedrijven moeten voor de rechter komen omdat de naam van de talkshowkoningin zonder toestemming is gebruikt om schoonheidsproducten en afslankmiddelen aan de man te brengen.

Winfrey en de dokter, die vaak te gast is in de tv-show, vinden dat consumenten misleid worden. Zo stond in een reclame van de afslankende vrucht acai berry ten onrechte een afbeelding van Oprah. Nadat in de show de Braziliaanse vrucht besproken werd, stonden op internet advertenties met foto's van Oprah Winfrey.

De rechtszaak wordt woensdag gehouden in Manhattan. Vorige week haalde Oprah Winfrey nog het nieuws omdat ze de best verdienende ster van boven de vijftig is. Dat blijkt uit de lijst van het tijdschrift Forbes. Winfrey haalde van juni 2008 tot juni 2009 275 miljoen dollar (iets minder dan 200 miljoen euro) binnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen