Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Politie onderzoekt 'sekstape' McSteamy

Shownieuws

Het naaktfilmpje van Eric Dane, de acteur uit Grey's Anatomy, wordt onderzocht door de politie. Mogelijk is er op de video sprake van crimineel gedrag.

De politie is een grondig onderzoek gestart naar het naaktfilmpje van Eric Dane dat begin deze week online opdook. Op de beelden is te zien dat de Grey's Anatomy-acteur samen met twee vrouwen uit de kleren gaat. Het Amerikaanse tijdschrift People meldde vrijdag dat deze beelden onderzocht worden door de politie.

Op de beruchte video is te zien dat Dane, die ook wel McSteamy wordt genoemd, samen met zijn vrouw Rebecca Gayheart en het 25-jarige Playboy-model Kari Ann Peniche in bed ligt. De drie zijn naakt en filmen elkaar. Naar verluidt deden ze dit onder het genot van drank en drugs.

De politie onderzoekt de beelden omdat 'mogelijk te zien is dat de sterren illegale praktijken uitoefenen'. De politie kreeg in juli van een anonieme bron een dvd waarop het filmpje en foto's te zien zijn. Nog voordat de politie had onderzocht of een misdaad is gepleegd, was de inmiddels bekende video uitgelekt.

Volgens de politie is nog niet gebleken dat de dvd daadwerkelijk informatie bevat die gebruikt kan worden voor het onderzoek. Op maandag liet de advocaat van Dane in een verklaring weten dat de beelden niet omschreven mogen worden als een 'sekstape'. Het zou gaan om een onschuldig privémoment van een getrouwd koppel. "Het had nooit online moeten komen."

De 36-jarige Dane is sinds het tweede seizoen van Grey's Anatomy te zien in de ziekenhuisserie. Zijn karakter, dokter Mark Sloan, kreeg al snel de bijnaam McSteamy. In oktober 2004 trouwde Dane met Gayheart. De 38-jarige actrice speelde kleine rollen in tv-series als Nip/Tuck en was te zien in de horrorfilms 'Urban legend' en 'Urban legend: final cut'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen