Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Antonie Kamerling deelt uit in Malawi

Shownieuws

Antonie Kamerling probeert een steentje bij te dragen aan het onderwijs in Malawi. De acteur gaat pennen, schriften en schoolbanken uitdelen in het land.

Acteur Antonie Kamerling probeert een steentje bij te dragen aan het onderwijs in Malawi. Samen met de ontwikkelingsorganisatie Edukans gaat de acteur onder meer pennen, schriften, schoolbanken en schoolborden uitdelen.

Kamerling laat op zijn website weten: 'Het is bizar dat kinderen in Malawi hun lesboek met tien andere kinderen moeten delen'. Daarom doet de acteur naar eigen zeggen mee aan de actie 'Heel Nederland deelt uit'. "Bekendheid is iets abstracts maar met deze actie kan ik het concreet gebruiken en dus hopelijk meer kinderen in Malawi naar school brengen", lichtte de 'Kleine blonde dood'-acteur toe.

De 43-jarige acteur stapt zondag 30 augustus op het vliegtuig naar Malawi. Hij gaat onder meer een bezoek brengen aan de Nanjere Primary School in Zuid-Malawi.

De actie gaat op 5 oktober van start. De stichting wil tienduizend scholieren in Malawi helpen. Via de website kunnen mensen de schoolspullen voor de kinderen aanschaffen, die Kamerling vervolgens uit gaat delen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen