Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lowlands: wacht slechte weer even af

Shownieuws

De organisatie van Lowlands raadt bezoekers aan later te komen. Lowlands doet dit vanwege het slechte weer dat de komende paar uur wordt verwacht.

De organisatie van Lowlands raadt festivalbezoekers aan later te komen. De organisatie doet dit vanwege de slechte weersomstandigheden die voor de komende paar uur worden verwacht. "Wij raden aan je vertrek naar het festival uit te stellen tot na deze weersomstandigheden", schrijft de organisatie op de website van Lowlands.

Alhoewel het festival pas vrijdag begint, mogen de 55 duizend bezoekers donderdag vanaf 18.00 uur hun tent al opzetten bij het terrein. Tussen ongeveer 15.00 en 17.00 uur wordt echter onweer met zware windstoten voorspeld, waarna tot ongeveer 20.00 uur zware regenval wordt verwacht. "Doe jezelf een plezier en een droge tent cadeau en vertrek pas als het slechte weer voorbij is."

Voor de mensen die al onderweg zijn, rijden er eerder pendelbussen heen en weer en gaan de parkeerterreinen en de posten voor kaartcontrole eerder open.

De brandweer in Flevoland heeft daarnaast wat meer mensen dan normaal naar het festivalterrein gestuurd vanwege het noodweer, vertelt een woordvoerder van de brandweer Flevoland. Normaal gesproken zijn er al medewerkers van de brandweer, politie en GGD op het terrein.

Momenteel zijn er in ieder geval echter geen twee, maar vier brandweermannen op het terrein. "Mocht het misgaan, dan is het in eerste instantie aan de festivalorganisatie om de problemen op te lossen. Lukt het hen niet, dan zorgen onze extra mensen ervoor dat extra snel hulp ingeschakeld kan worden van bijvoorbeeld korpsen in de buurt."

Of er ook extra politiemensen ingezet zijn, weet de woordvoerder niet. Wel is er ook een container neergezet waar de operationele officieren van de brandweer, politie en mensen van de GGD en gemeente met elkaar kunnen overleggen.

De extra brandweermannen vertrekken weer als het slechte weer voorbij is. De container blijft mogelijk dit weekeinde nog even staan, omdat het mogelijk handiger is die pas na afloop weer weg te halen.

De rest van het weekeinde wordt het waarschijnlijk wel goed festivalweer, zo is de verwachting van de organisatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen