Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Phil Spector worstelt met gevangenisleven

Shownieuws

Dat het in de gevangenis geen pretje is, ondervindt Phil Spector aan den lijve. De 69-jarige producent wil overgeplaatst worden naar een 'betere' gevangenis.

(Novum/AP) - Dat het in de gevangenis geen pretje is, ondervindt platenproducent Phil Spector aan den lijve. De 69-jarige Spector is in mei veroordeeld tot een lange celstraf nadat hij schuldig werd bevonden aan de dood van actrice Lana Clarkson. In een brief aan een vriend schrijft de muziekproducent over zijn zware leven.

Spector schrijft dat hij vreest voor zijn leven en hoopt overgeplaatst te worden naar een 'betere gevangenis'. De platenproducent, die in de jaren zestig wereldfaam vergaarde met de door hem bedachte 'wall of sound', kan het niet verkroppen dat hij in dezelfde inrichting zit als seriemoordenaar Charles Manson.

Aan vriend, journalist en musicus Steve Escobar schrijft Spector dat hij met zijn advocaten werkt aan een overplaatsing. "Een betere gevangenis, met mensen die meer op mij lijken in plaats van dit schorem, de gangsters en Manson-types", schrijft Spector over zijn wensen. "Ze zouden je hier omleggen voor een kom soep van 39 cent!"

Spectors veertig jaar jongere vrouw is het enige lichtpuntje. "Ze is echt geweldig. Het is als een droom die uitkomt als ze weer bij me is." De 29-jarige echtgenote van de platenproducent moet wel iets over hebben voor de bezoekjes. Elk weekeinde reist ze 644 kilometer van en naar de gevangenis.

Voorafgaand aan elk bezoekje moet ze ook nog langs een supermarkt, want elk weekeinde neemt ze voorverpakt voedsel mee voor manlief. Op die manier hoeft Spector niet met de medegevangenen in de kantine te eten. "Ik weet dat het een kans is om uit mijn cel te komen", schrijft de producent over zijn privédinertjes. "Maar hoe minder ik van de medegevangenen zie, hoe beter en hoe veiliger ik me voel."

Eerder liet Spector al weten dat Manson contact met hem had gezocht. De seriemoordenaar zou geïnteresseerd zijn in een muzikale samenwerking. "Vroeger werd hij gebeld door John Lennon en Tina Turner, nu zoekt Charles Manson contact", reageerde Spectors woordvoerder destijds. Sindsdien vreest Spector voor zijn leven.

De platenproducent is veroordeeld tot een celstraf van minimaal negentien jaar wegens de moord op Lana Clarkson. Mogelijk slijt hij de rest van zijn leven achter tralies. De 40-jarige actrice werd in februari 2003 dood aangetroffen in Spectors riante villa, ze had een schotwond in haar hoofd. Advocaten van de producent hebben altijd beweerd dat Clarkson zelfmoord pleegde omdat ze depressief was. Spector is in hoger beroep gegaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen