Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Patrick Swayze kan terugkijken op 'geweldige reis'

Shownieuws

Patrick Swayze zag zijn leven als een 'geweldige reis'. Dit is te lezen in de autobiografie die de 'Dirty dancing'-acteur samen met zijn vrouw schreef.

Wijlen acteur Patrick Swayze zag zijn leven als een 'geweldige reis'. Dit is te lezen in de autobiografie die Swayze samen met zijn vrouw schreef. In 'The time of my life' beschrijft de acteur hoe hij de diagnose kanker, die twintig maanden geleden bij hem werd gesteld, ervaarde. Dat bericht het Amerikaanse People.

De ziekte alvleesklierkanker werd ontdekt nadat de zanger klaagde over een aanhoudende maagpijn. "Ik heb mijn hele leven al last van een gevoelige maag, dus ik besteedde er niet te veel aandacht aan. Maar op een gegeven moment trok ik de pijn niet meer", is te lezen in het boek. Vanaf dat moment veranderde het leven van de acteur compleet. "Mijn dokter vertelde me dat mijn kansen om langer dan een paar maanden te leven niet groot waren."

Ondanks de chemotherapieën speelde Swayze in de zomer van vorig jaar nog een rol in de politieserie The Beast. De 'Dirty dancing'-ster weigerde pijnstillers te nemen, omdat ze 'niet alleen de pijn wegnemen, maar ook je scherpte'. De acteur kreeg veel steun van zijn vrouw Lisa. Ook zegt hij door de ziekte eindelijk aan zichzelf te zijn gaan denken. "Ik heb meer levenstijd gehad dan tien mensen samen en het was een geweldige reis." Het boek komt eind september in de Verenigde Staten uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen