Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dries Roelvink geveld door jicht

Shownieuws

Een groot drama voor zanger Dries Roelvink, hij zal zaterdag niet de sirtaki dansen in Let's Dance. De zanger is geveld door jicht in zijn enkel.

Een groot drama voor Dries Roelvink, hij zal zaterdag niet de sirtaki dansen in Let's Dance. De zanger is geveld door jicht in zijn enkel. Alle urenlange repeteersessies ten spijt, de Griekse dans gaat aan Dries' neus voorbij. De dans uitstellen is geen optie, de planning van zender RTL is genadeloos. Welke ongelukkige de dans nu binnen twee dagen onder de knie moet krijgen is nog niet bekend.

Al acht jaar heeft Roelvink last van jicht. "Het komt door een te hoog urinezuurgehalte in het bloed", legt de zanger uit. Dit kan ontstaan door het consumeren van wijn, schaaldieren of rood vlees. "Maar ja, ik heb ook wel eens zin in een biefstuk en een wijntje". Dat de fijnproeverij van Dries af en toe leidt tot de pijnlijk jichtaanvallen neemt hij op te koop toe. "Van het feit dat het nu net samenvalt met Let's Dance ben ik wel even van de kook". De zanger besteedden uren met een privéleraar om de sirtaki onder de knie te krijgen. "En ik at veel in Griekse restaurant om de sfeer te proeven. Misschien heb ik daarom nu wel jicht."

Wegens een loeistrakke planning bij RTL kan de dans niet worden uitgesteld. "Iemand anders zal de dans moeten uitvoeren", vertelt Dries. Als de jichtaanval, die doorgaans drie tot vier dagen duurt, volgende week weer over is, zal de Dries volgende week alsnog een optreden verzorgen in Let's Dance. Voor welke dans hij zich dan in het zweet mag werken weet hij zelf nog niet. Als de zanger het voor het zeggen had wordt het de lift uit 'Dirty Dancing'. "Met Katja Schuurman, die is lekker licht."

Televisiekok Rudolph van Veen gaat de plek van de volkszanger opvullen. Van Veen, die goed overweg kan met borden, mag tijdens dit televisieoptreden de borden kapot slaan. In korte tijd wordt de kok klaargestoomd om de sirtaki te dansen, zo meldde een woordvoerder van RTL.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen