Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Burt Reynolds verlaat afkickkliniek

Shownieuws

Burt Reynolds hield aan een rugoperatie iets meer over dan een litteken. De acteur raakte verslaafd aan de pijnstillers. Woensdag verliet hij de afkickkliniek.

(Novum/AP) - Burt Reynolds hield aan een rugoperatie iets meer over dan een litteken. De 73-jarige acteur raakte verslaafd aan de pijnstillers die hij na de ingreep moest slikken. Onlangs vond hij het genoeg en stapte naar een afkickkliniek, die hij woensdag weer mocht verlaten.

Reynolds laat via een woordvoerder weten dat hij weer thuis is. De 'Smokey and the bandid'-acteur stapte zelf naar een afkickkliniek in West Palm Beach, Florida omdat hij 'een gevangene was van de voorgeschreven pijnstillers'. Wanneer Reynolds hulp zocht wist de woordvoerder niet te vertellen.

De acteur hoopt dat hij een voorbeeld is voor anderen die met een verslaving worstelen. "Hij hoopt dat die mensen niet proberen hun problemen zelf op te lossen, maar zich realiseren dat sommige dingen te zwaar zijn om alleen aan te kunnen. Ze zouden professionele hulp moeten zoeken, net zoals hij heeft gedaan", liet de woordvoerder weten.

Reynolds schitterde in films als 'Deliverance' en 'Boogie nights'. In de jaren tachtig worstelde hij ook al met medicijngebruik, wat hem bijna zijn carrière kostte. Een verwonding en medicijnmisbruik leidden tot geruchten dat Reynolds Aids had. Jarenlang kwam hij nauwelijks aan de bak. "Ik deed actiefilms om te bewijzen dat ik gezond was", liet de acteur eerder weten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen