Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arie Boomsma naar KRO

Shownieuws

Arie Boomsma heeft een nieuw thuis gevonden bij de KRO. Eerder vertrok Boomsma bij de EO, omdat meningsverschillen tussen hem en de directie te groot werden

Presentator Arie Boomsma heeft een nieuw thuis gevonden bij de KRO. Eerder vertrok Boomsma bij de EO, omdat de meningsverschillen tussen hem en de directie te groot werden. Na het voeren van intensieve gesprekken met de KRO over zijn toekomst hakte de presentator de knoop door. Dat heeft Boomsma bekendgemaakt.

Boomsma zal vanaf komend najaar te zien zijn bij de KRO. De presentator is blij met zijn nieuwe werkgever. "Na een onrustig halfjaar is het goed om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden bij de KRO", meldt hij. Ook de KRO laat weten uit te kijken naar de samenwerking en noemt Boomsma's sterke punten zijn journalistieke achtergrond en zijn vermogen om jongeren te bereiken.

De KRO wil Arie de komende tijd inzetten op het op jongeren gerichte Nederland 3. Een programma waarin jonge homo's en lesbiënnes worden gevolgd terwijl zij op weg zijn uit de kast te komen staat als eerst op de planning voor de nieuwe KRO-presentator. Half november is Boomsma te zien in 'In de schaduw van het nieuws', een journalistiek achtergrondprogramma.

Boomsma verliet de EO begin september, nadat hij al eerder openlijk zijn twijfels over zijn toenmalige werkgever had uitgesproken. Het afblazen van het cabaretprogramma 'Loopt een man over het water' was de druppel voor de presentator. Eerder schorste de EO Boomsma drie maanden, omdat de Evangelische Omroep zijn fotoreportage voor L'Homo, de homo-uitgave van het tijdschrift Linda, niet bij zijn imago van EO-presentator vond passen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen