Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Countryzangeres Mary Travers overleden

Shownieuws

Mary Travers is overleden. De zangeres overleed na een lang ziekbed aan de gevolgen van leukemie. Travers maakte deel uit van de band Peter, Paul and Mary.

(Novum/AP) - Zangeres Mary Travers is overleden. De Amerikaanse countryzangeres overleed na een lang ziekbed aan de gevolgen van leukemie. Travers blies haar laatste adem uit in een ziekenhuis in Connecticut. Ze is 72 jaar geworden.

Travers maakte tijdens haar leven deel uit van de countrygroep Peter, Paul and Mary. Het trio scoorde in de jaren zestig hits als 'If I had a hammer' en 'Leaving on a jet plane'. De band doorspekte haar muziek niet zelden met politieke standpunten, zo werd 'If I had a hammer' een lijflied voor rassengelijkheid. Nadat de band in 1971 uit elkaar ging, maakte Travers nog vijf soloalbums. Peter, Paul and Mary maakte verschillende keren een comeback.

Bandlid Peter Yarrow omschrift Travers als een eerlijk en authentiek mens. "Dat was ook de manier waarop ze zong". Collega Noel 'Paul' Stoockey roemt de zangeres om haar inspirerende activisme. "Het doet pijn in mijn hart me een leven zonder Mary voor te stellen. Ik ben ontzettend blij dat ik haar energie en carrière met haar heb mogen delen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen