Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Iggy Pop bekroond als levende legende

Shownieuws

Iggy Pop heeft de Living Legend Award in de wacht weten te slepen. In navolging van Ozzy Osbourne en Jimmy Page mag hij deze prijs in ontvangst nemen.

Iggy Pop heeft de Living Legend Award toegekend gekregen. De winnaar en de nominaties voor de andere categorieën zijn woensdag bekendgemaakt op de website van Classic Rock.

De 62-jarige Pop, die de leadzanger was van The Stooges, krijgt de trofee op 2 november in London uitgereikt tijdens de Marshall Classic Rock Roll of Honour Awards. "Al die jaren in de rare wereld van rock hebben eindelijk ergens toe geleid", vertelde de artiest toen hij het goede nieuws hoorde.

Artiesten als Ozzy Osbourne, Jimmy Page en Alice Cooper werden eerder met de onderscheiding bekroond. "De anderen die deze prijs hebben gekregen zijn geweldig, ik voel me gelukkig dat ik nu ook in dit rijtje pas", liet Pop weten. De lezers van Classic Rock Magazine bepalen wie bij de overige onderdelen als Beste nieuwe band en Album van het jaar met de eer mogen strijken.

De rockzanger, die in het echt James Osterbergh heet, is onder meer bekend van hits als 'Lust for life, 'Real wild child' en 'The passenger'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen