Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film en documentaires 9/11 bij SBS 6

Medianieuws

SBS 6 staat in de week van 11 september met een drietal documentaires en een filmpremière uitgebreid stil bij de aanslag op de Twin Towers die acht jaar geleden de hele wereld schokte. De film World Trade Center, met Nicolas Cage in de hoofdrol, en de documentaire 102 Minutes That Changed America beleven hun première bij de SBS6 kijkers.

De beelden van het drama op 11 september 2001 staan bij velen nog in het geheugen gegrift. SBS 6 zendt rondom 11 september drie indrukwekkende documentaires en een ingrijpende film uit.

Reportage: 9/11: de kaping van vlucht 93 | 6 september om 22.50 uur
In deze editie van Reportage is een reconstructie te zien van de dramatische laatste minuten aan boord van Flight 93. De bemanning en passagiers weten door een dapper optreden te voorkomen dat dit gekaapte vliegtuig zich in het Witte Huis boort.

Televisiepremière: World Trade Center | 7 september om 20.30 uur
In deze film, met Nicholas Cage in de hoofdrol, draait het om twee beveiligers die bij hun reddingsactie vast komen te zitten in de ruïnes van het World Trade Center.

Televisiepremière: 102 Minutes That Changed America \ 9 september om 20.30 uur
Precies 102 minuten gingen er voorbij tussen het moment dat het eerste vliegtuig zich in het WTC in New York boorde en het moment dat beide torens instortten. Enkele bewoners van New York wisten in de tussentijd de gebeurtenissen vast te leggen. De beelden zijn verwerkt in deze indrukwekkende documentaire.

In Memoriam: New York City, 9/11/01 | 11 september om 23.50 uur
In deze met een Emmy bekroonde documentaire zijn meer dan honderd amateurvideo’s en foto’s van de aanslagen verwerkt zodat een beeld ontstaat van hoe deze dag door de mensen ter plekke is beleefd. Rudolph Giuliani, de toenmalige burgemeester van New York, blikt terug op deze heftige periode in zijn stad. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen