Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bosgraaf en Elias winnen Grachtenfestivalprijs

Shownieuws

Het duo Erik Bosgraaf en Izhar Elias heeft woensdag de Grachtenfestivalprijs 2009 gewonnen. Zij mogen optreden in de Hermitage in Sint Petersburg.

Het duo Erik Bosgraaf en Izhar Elias heeft de Grachtenfestivalprijs 2009 gewonnen. De prijs werd woensdag uitgereikt in de Hermitage in Amsterdam. De winnaars mogen optreden in de Hermitage in Sint Petersburg en tijdens de volgende editie van het festival.

Het Grachtenfestival in Amsterdam is een jaarlijks terugkerend evenement en biedt een podium voor klassieke muziek in de binnenstad en aan de IJ-oevers. Dit jaar vormt de Hermitage in Amsterdam het hart van het festival.

De Grachtenfestivalprijs is een publiekprijs voor jonge, talentvolle musici. De onderscheiding werd in 2007 in het leven geroepen bij de tiende editie van het festival.

Nederlandse journalisten die schrijven over klassieke muziek hadden jonge talenten voor de prijs van dit jaar voorgedragen. De vier meest genoemde namen, waren op een lijst verzameld, waarna het publiek via de website van het festival kon stemmen.

Bosgraaf en Elias spelen op respectievelijk hun blokfluit en gitaar werken van hedendaagse componisten en barokmuziek uit de tijd van Rembrandt. Hun repertoire komt uit Nederland, Engeland en Spaanse gebieden. In 2007 bracht het duo de cd 'Big eye' uit, met nieuwe filmmuziek.

Andere nominaties waren voor tenor Peter Gijsbertsen, gitarist Johannes Möller en violist Simone Lamsma. Saxofonist Ties Mellema kreeg in 2007 de meeste stemmen. Violiste Lisa Jacobs won de prijs vorig jaar.

Het grachtenfestival ging zaterdag van start en duurt nog tot en met zondag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen