Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Avro gaat 71 Graden Noord uitzenden

Shownieuws

De Avro gaat het avonturenprogramma 71 Graden Noord uitzenden. De serie was eerder te zien bij RTL 5. Ruben Nicolai en Karolina Kamosi gaan de presentatie doen.

De Avro gaat het avonturenprogramma 71 Graden Noord uitzenden. Dat heeft de Avro woensdag bekendgemaakt. De serie was voorheen te zien bij RTL 5. Ruben Nicolai en Karoline Kamosi nemen de presentatie voor hun rekening.

Kamosi was de co-presentator van het programma, samen met Ernst-Paul Hasselbach. Hij kwam tijdens de opnamen van het derde seizoen vorig jaar in Noorwegen om het leven toen hij met zijn auto vanaf een brug in het water stortte. Ook de Belgische productieassistente Leentje Custers overleefde het ongeluk niet.

Hoofdredacteur Danielle Meyer van de Avro zegt zich bewust te zijn van emoties bij direct betrokkenen over de terugkeer van het programma op de Nederlandse televisie. "Samen met de producent, TéVé Media Group, zullen we daar waardig mee omgaan."

In 71 Graden Noord moeten vijf bekende Nederlanders en vijf bekende Vlamingen een zware tocht van 2500 kilometer ondernemen, waarbij alle deelnemers proberen de Noordkaap te bereiken. Slechts twee van hen bereiken uiteindelijk de bestemming, waarna één van hen via een finaleproef de winnaar wordt en de trofee van het programma mee naar huis mag nemen.

De Avro ziet in het programma een kans om aandacht te vragen voor de ongerepte ruige natuur en het respect dat de natuur afdwingt. Meyer spreekt van een programma dat de kandidaten uitdaagt om het uiterste uit zichzelf te halen, samen met anderen. "En gedurende zo'n serie doen ze dat met een groeiend respect voor de kracht en puurheid van de omgeving."

De serie is vanaf 15 december te zien op Nederland 3. Het programma wordt ook gemaakt voor de Vlaamse commerciële omroep VMMa.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen