Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Simon Cowell belt politie om gelekt nummer Lewis

Shownieuws

Simon Cowell heeft de politie gebeld nadat het nieuwste nummer van Leona Lewis op internet was uitgelekt. De computers van zijn label zouden zijn gehackt.

Simon Cowell heeft de politie gebeld nadat het nieuwste nummer van Leona Lewis op internet was uitgelekt. De computers van de platenmaatschappij van Cowell, Syco, zijn aangevallen door hackers die liedjes stelen. Dat meldt de Britse krant The Sun.

Het gelekte nummer is 'Don't let me down', waarvoor de 24-jarige Engelse zangeres samenwerkte met Justin Timberlake. Het nummer zou in aanmerking komen als eerste single van het album van Lewis, de winnares van het derde seizoen van de Britse X Factor.

Schimmige websites waarop muziek kan worden gedownload, zouden hackers veel geld betalen voor de nieuwste nummers. Eerder wisten computerkrakers al de hand te leggen op een aantal nummers van Alexandra Burke, de winnares van de Britse X Factor van vorig jaar. De hackers deden alsof de nummers af waren, maar het zou in werkelijkheid gaan om ruw materiaal dat mogelijk niet eens het album van Burke haalt.

Het opduiken van het nummer van Lewis op internet was voor Syco de druppel. Een woordvoerder van Syco zegt dat de platenmaatschappij samenwerkt met verschillende instanties, waaronder de politie, om de daders op te sporen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen