Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zwaar weer op komst voor Lowlands-kampeerders

Shownieuws

Bezoekers van Lowlands die hun tent donderdag al opzetten krijgen te maken met zwaar weer. Het KNMI voorspelt fikse onweersbuien met hagel en zware windstoten.

Bezoekers van Lowlands die hun tent donderdag al opzetten op het festivalterrein in Biddinghuizen, kunnen maar beter een paar extra haringen meenemen. Het KNMI voorspelt voor donderdagmiddag- en avond namelijk fikse onweersbuien die gepaard kunnen gaan met hagel, zeer zware windstoten en lokaal veel neerslag.

Alhoewel het festival pas vrijdag begint, mogen de 55 duizend bezoekers donderdag vanaf 18.00 uur hun tent al opzetten bij het terrein. De weersvoorspellingen zijn echter allerminst gunstig voor deze enthousiaste festivalgangers. Donderdag begint zonnig en warm, maar in de middag ontstaan in het zuidwesten van het land hevige onweersbuien die oostwaarts trekken. De wind kan krachtig zijn, waarschuwt het KNMI.

Voor de rest van het weekeinde wordt prima weer voorspeld, met temperaturen tussen de 20 en de 25 graden en nauwelijks kans op regen. Slecht nieuws voor de liefhebbers van het traditionele modderglijden, maar goed nieuws voor alle Lowlandsgangers die de zonnebril prefereren boven de poncho.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen