Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sopraan Hildegard Behrens overleden

Shownieuws

De Duitse operazangeres Hildegard Behrens is in Japan, waar ze zou optreden en lesgeven, overleden. Ze is 72 jaar geworden.

(Novum/AP) - De Duitse operazangeres Hildegard Behrens is dinsdag in Japan, waar ze zou optreden en lesgeven, overleden. Ze is 72 jaar geworden.

De sopraan Behrens werd beschouwd als een van de grootste Wagner-vertolkers van haar generatie. Ze debuteerde in 1971 in Freiburg als de gravin in Mozarts 'Le nozze di Figaro'. Vijf jaar later zong ze voor het eerst bij de Metropolitan Opera in New York, in Il Tabarro van Puccini. In totaal zong ze 171 keer voor de Met, voor het laatst in 1999. Vooral haar vertolking van Brünhilde in Wagners Ring des Nibelungen bij het New-Yorkse operagezelschap leverde haar grote waardering op. In 1990 raakte ze gewond toen er tijdens een uitvoering van Wagners Götterdämmerung een decorstuk bovenop haar viel.

Behrens werd als dochter van een artsenechtpaar geboren in het Noord-Duitse Varel-Oldenburg. Als kind had ze piano- en vioolles. Later studeerde ze rechten aan de Universiteit van Freiburg. Ze werd een aantal keer onderscheiden voor haar verdiensten als zangeres, in Duitsland zowel als Oostenrijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen