Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Jackson-flashmob' in Mexico-stad

Shownieuws

In navolging van steden al Londen, San Fransisco en Stockholm krijgt ook Mexico een Michael Jackson-flashmob. Fans zullen de op 'Thriller' dansen.

(Novum/AP) - In navolging van steden als Londen, San Fransisco, Stockholm en Amsterdam krijgt ook Mexico-stad een Michael Jackson-flashmob. Fans gooien de heupen los en oefenen de choreografie van 'Thriller'. Een imitator van Jackson in een zwart jack, witte handschoenen en een zonnebril doet de dans voor.

De organisator Carlos Contreras, beweert dat meer dan tienduizend mensen zich aangemeld hebben om mee te doen tijdens de flashmob. Deze wordt gehouden op 29 augustus, de dag dat Michael Jackson zijn 51-jarige verjaardag zou vieren. Contreras hoopt hiermee de records te breken.

In de Guinness Book of World Records staat dat het record van mensen die tegelijkertijd, op dezelfde plaats op 'Thriller' hebben gedanst, ligt op een groep van 243 mensen. In mei werd dit record door scholieren neergezet.

Flashmobs worden over de hele wereld georganiseerd als eerbetoon aan Jackson. De filmpjes eindigen meestal op YouTube. In Amsterdam werd eind juli een flashmob gehouden. De film werd op internet geplaatst en al snel namen veel internationale entertainmentsites de Nederlandse danskwaliteiten op de hak. Op de website van Perez Hilton werd het Nederlandse eerbetoon omschreven als een mislukking, anderen vonden het wel een aandoenlijke poging.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen