Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vara trekt stekker uit De Leugen Regeert

Shownieuws

De Leugen Regeert keert niet terug op televisie. Na negen seizoenen trekt de Vara de stekker uit het programma dat onjuistheden in de media aan de kaak stelde.

De Leugen Regeert keert niet terug op televisie. Na negen seizoenen trekt de Vara de stekker uit het programma dat wekelijks onjuistheden in de media aan de kaak stelde. Het werd steeds moeilijker geschikte onderwerpen te vinden, zegt een woordvoerder van de omroep dinsdag.

Het programma is mogelijk aan zijn eigen succes ten onder gegaan, stelt de woordvoerder. "Veel media hebben hun werkwijze aangepast. Zo hebben de Volkskrant en de NOS een eigen ombudsman in het leven geroepen." De omroep merkte dat De Leugen Regeert langzaamaan een meer algemeen mediaprogramma werd. "Dat was niet de bedoeling. Met De Leugen Regeert wilden we echt de werkwijze van media aan de kaak stellen."

Nu De Leugen Regeert stopt, wil dat niet zeggen dat de Vara de media niet meer op de voet blijft volgen. "Misstanden kunnen ook in programma's als Pauw & Witteman, Zembla of Nova worden behandeld. We willen alleen niet meer elke week gebonden zijn aan een liveshow."

Het gat dat op de vrijdagavond valt, wordt vanaf oktober opgevuld door het debatprogramma Vrouw en Paard. Dit praatprogramma, waarin vijf vrouwen discussiëren over tal van onderwerpen, gaat zijn tweede seizoen in. De Leugen Regeert-presentator Felix Meurders blijft verbonden aan de Vara. Hij is het gezicht van het consumentenprogramma Kassa!

[Novum]

Gerelateerde Artikelen