Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Obama schuift aan bij Letterman

Shownieuws

Obama zal maandag aanwezig zijn in de talkshow van Letterman. De president bezocht de show vijf keer eerder, maar nooit in zijn huidige functie als president.

(Novum/AP) - De Amerikaanse president Barack Obama zal maandag aanwezig zijn in de talkshow van David Letterman. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een zittende president zijn optreden maakt in de Late Show. Obama's bezoek aan de show is de laatste in een reeks van een presidentiële mediacampagne.

Obama brengt de bezoekjes aan de studio om zijn plannen omtrent de gezondheidszorg in de Verenigde Staten te promoten. De president bezocht Lettermans Late Show vijf keer eerder, maar nooit in zijn huidige functie als president. De laatste keer dat Obama furore maakte in het programma was in september 2008, ten tijde van de campagne die hij voerde om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te winnen.

President Obama doet zondag ook een aantal andere Amerikaanse talkshows aan. Een zeer opvallend dagschema voor een president, maar Obama lijkt vastbesloten om het hele volk te overtuigen van zijn gezondheidszorgplannen die vooralsnog op veel kritiek stuiten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen