Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bollywoodster Khan liever niet meer naar Amerika

Shownieuws

Bollywoodster Shah Rukh Khan reist voortaan minder vaak naar Amerika. Dit zei de superster nadat hij twee uur lang werd verhoord door de immigratiedienst.

Bollywoodster Shah Rukh Khan reist voortaan minder vaak naar de Verenigde Staten. Zeker niet als de acteur met zijn familie op reis gaat. Dit zei de superster naar aanleiding van het verhoor door de immigratiedienst op een Amerikaans vliegveld.

Khan werd vrijdag op het vliegveld Newark's Liberty International Airport uit het publiek gehaald. Pas na twee uur lieten ze de bekendste ster van Bollywood gaan. De 44-jarige Khan wist contact op te nemen met een parlementariër in India. Nadat de Indiaanse ambassade in Washington had ingegrepen werd de ster vrijgelaten.

Voortaan zal de Bollywoodlegende minder vaak vertrekken naar de Verenigde Staten. "Ik moet het land bezoeken voor mijn werk maar ik probeer dit te minderen", lichtte hij toe. "Natuurlijk ga ik ook liever niet met mijn familie naar Amerika."

De 44-jarige deed een oproep aan zijn fans te stoppen met de protesten. Fans verbrandden de vlag van Amerika en diverse Indiase politici en filmsterren reageerden verontwaardigd op de manier waarop de ster is behandeld.

"We moeten dit achter ons laten. Denk positief en ga verder", gaf Khan zijn fans mee. Volgens de acteur is het incident 'uit zijn verband gerukt'. Wel gaf hij opnieuw aan zich vernederd te voelen door de behandeling.

De Amerikaanse autoriteiten ontkennen dat Khan is opgepakt. De ondervraging zou een standaardprocedure zijn en niets te maken hebben met zijn islamitische achternaam. De woordvoerders beweren bovendien dat het incident maar een uur duurde, mede omdat de acteur zijn tas was kwijtgeraakt.

De Bollywoodster ging naar de Verenigde Staten om zijn film 'I am Khan' te promoten. Deze gaat over de vooroordelen waar moslims mee te maken krijgen na de aanslagen van 11 september.

De acteur, die ook wel 'King Khan' wordt genoemd, heeft de laatste decennia in meer dan veertig films gespeeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen