Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Groen licht voor nog meer Jackson-memorabilia

Shownieuws

De King of Pop prijkt binnenkort ook op kledingstukken en een speciaal kaartspel. Een rechter ging maandag akkoord met een tweede voorstel voor memorabilia.

(Novum/AP) - Na kalenders, schoolspullen en een herdenkingsmunt met de King of Pop zijn nu ook Jackson-ringtones en kledingstukken met zijn afbeelding onderweg naar de winkels. De rechter gaf maandag zijn zegen aan een tweede voorstel voor Jackson-memorabilia.

Een speciaal kaartspel, Jackson-aanstekers en knuffels die de muziek van de King of Pop laten horen moeten binnenkort te koop zijn. Ook heeft de rechter groen licht gegeven voor een uitgebreide collectie Jackson-kleding. Die wordt niet alleen in winkels verkocht, maar komt ook in virtuele kledingzaken te hangen. De beheerders van Jacksons nalatenschap gaven eerder aan dat ze Jackson-kleding en -tatoeages beschikbaar willen stellen aan de personages in de virtuele wereld Second Life.

Of de spullen van de overleden zanger middels een reizende expositie de wereld over zullen trekken, is nog onduidelijk. De rechter besprak het voorstel van concertpromotor AEG Live maandag, maar Jacksons moeder Katherine blijft bezwaar maken tegen een dergelijke expositie. AEG Live, dat ook aan de comebackconcerten van de King of Pop werkte, wil de tour samen laten vallen met de Jackson-film waarvoor de rechter al toestemming heeft gegeven.

Katherine maakt zich volgens haar advocaat zorgen over de spullen van haar zoon en is het niet eens met de verdeling van de inkomsten van de expositie. Een raadsvrouw van AEG stelde echter dat de concertpromotor niet meer wil onderhandelen over het contract. Volgens haar heeft AEG haast en wil het bedrijf uiterlijk deze week duidelijkheid. De rechter heeft de zitting uitgesteld tot vrijdag, dan moet duidelijk worden of Jacksons spullen de wereld over gaan reizen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen