Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Monique Collignon showt nieuwe collectie

Shownieuws

Couturier Monique Collignon doet tweede prêt- -porter-collectie uit de doeken. De show is zaterdag te zien tijdens de Amsterdam International Fashion Week

Tijdens de Amsterdam International Fashion Week doet couturier Monique Collignon haar tweede prêt- -porter-collectie uit de doeken. "Ik heb altijd al een confectielijn willen hebben en ik ben blij dat dit ondertussen alweer mijn tweede lijn is", vertelt de ontwerpster zaterdag aan Novum Nieuws vlak voordat de modellen de catwalk opstormen.

Haar nieuwe collectie MC by Monique van Collignon bestaat uit drie delen: 'Navy-Affair', 'Bohemian Rhapsody' en 'City Vibes'. Bij 'Navy-Affair' heeft de ontwerpster de marine-look verwerkt in een collectie met het bekende zeemansstreepjes en de kleuren blauw, rood, wit en zilver. In de 'Bohemian Recepy'-lijn duidt de ontwerpster niet op 'dat hippieachtige gedoe'. De kleding is chic en elegant met veel lichte tinten, oud roze en kraaltjes. De City-lijn is uiteraard voor vrouwen uit de stad. "Veel jurkjes, blouses en broekpakken maar dan tof van katoen, zijn straks te zien op de catwalk. Kleren voor op het werk komen voorbij in de show maar ook chique afterfive-jurken."

Collignon vertelt dat het de bedoeling is dat vrouwen met de drie verschillende thema's van de nieuwe collectie gaan variëren, daarom zijn alle items los te koop. De lijn is ontworpen voor moeders en dochters, ook dan draait het volgens de couturier om het combineren. "Ik heb hele leuke shirts die bij de jonge meiden een mini-jurkje zijn. Zelf zou ik daar dan een broek onderdoen." Monique kan zich bijna een doorgewinterde designer noemen, maar zo vlak voor de show 'beginnen de zenuwen wel te komen.'

Veel bekende modellen paraderen in haar creaties over de catwalk. Onder anderen Kim Feenstra, bekend van het tv-programma Hollands Next Topmodel, loopt mee in haar show.

Monique Collignon vierde vorig jaar haar tienjarige jubileum. Na een studie aan de Rotterdamse academie ontwierp ze in 1982 voor diverse labels. Ze begon haar eerste couture collectie en opende een winkel in Leiden, daarna werd deze verhuisd naar de Van Baerlestraat in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen