Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse vrijgesproken van mishandeling fan

Shownieuws

Amy Winehouse kan opgelucht ademhalen. De 'Rehab'-zangeres werd vrijgesproken van mishandeling. Een fan beschuldigde de 25-jarige zangeres van mishandeling.

(Novum/AP) - Amy Winehouse kan opgelucht ademhalen. De 'Rehab'-zangeres werd vrijdag vrijgesproken van mishandeling. Een fan beschuldigde de 25-jarige zangeres van mishandeling nadat ze was geslagen toen ze met Winehouse op de foto wilde.

De rechter zei na het horen van beide partijen niet te kunnen concluderen dat Winehouse de vrouw opzettelijk sloeg. "De aanklacht is verworpen en de beschuldigde is vrij", sprak de rechter. Terwijl het vonnis werd uitgesproken, haalde Winehouse naar verluidt haar schouders op.

Tegen de vele journalisten die buiten het gerechtsgebouw stonden te wachten, was ze minder onverschillig. "Ik ben opgelucht, ik ga naar huis", zei ze. Een woordvoerder van de zangeres zei dat Winehouse erg blij is dat ze weer verder kan. "Ze is blij dat ze dit hoofdstuk kan afsluiten en haar leven weer kan oppakken."

Winehouse zou de vrouw hebben geslagen nadat ze vroeg of ze met de 'Back to black'-zangeres op de foto mocht. Donderdag verklaarde Winehouse al dat ze de vrouw niet opzettelijk raakte, maar dat ze geïntimideerd was door de dronken fan. "Mensen kunnen tegenwoordig niet meer met drank omgaan", zei de zangeres, die al jaren kampt met alcohol- en drugsverslavingen.

Ook voerde Amy aan dat ze te klein zou zijn om de fan te kunnen raken. Winehouse zegt dat ze met haar 1,60 meter nooit bij het gezicht van de 1,75 meter lange vrouw zou kunnen. Een advocaat van de zangeres kon het niet laten nog een laatste sneer naar de vrouw te maken. "Haar trots heeft waarschijnlijk de grootste deuk opgelopen", zei de raadsman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen