Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ontwerper Hyun Yeu wint Frans Molenaar Prijs

Shownieuws

Hyun Yeu heeft de Frans Molenaar Prijs gewonnen. De coutureprijs voor jong modetalent werd vrijdagmiddag door couturier Frans Molenaar uitgereikt.

Hyun Yeu heeft de Frans Molenaar Prijs gewonnen. De coutureprijs voor jong modetalent werd vrijdagmiddag door couturier Frans Molenaar uitgereikt tijdens de Amsterdam International Fashion Week. De prijs bestaat uit een bedrag van tienduizend euro en wordt ter beschikking gesteld door Molenaar zelf. De winnaar mag het geld gebruiken om een nieuwe collectie te ontwikkelen.

De 35-jarige Hyun Yeu gooide hoge ogen bij de jury met zijn 'I still have butterflies'-collectie, die is geïnspireerd op gevoelens die horen bij een eerste liefde. Yeu vertaalde dit gevoel door zachte kleuren en materialen te gebruiken en transparante stoffen die doen denken aan de vleugels van een vlinder. De Koreaanse ontwerper, die vorig jaar is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie, liet dit keer voor het eerst een mannencollectie zien.

De andere genomineerden waren DidoYland, Dewi Sarah Pfeiffer en Jimmy Paul. Alle genomineerden toonden een collectie die bestond uit vijf outfits. In de jury zaten onder anderen de modejournalisten Fiona Hering en Milou van Rossum.

De Nederlandse couturier Frans Molenaar opende zijn eerste zaak in 1967. Elk jaar komt Molenaar met een nieuwe collectie, in 2005 deed hij dat voor de tachtigste keer. De Frans Molenaar Prijs werd dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt en moet aanstormend couturetalent een hart onder de riem steken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen