Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lijfarts verdacht van doodslag op Michael Jackson

Shownieuws

Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson, wordt verdacht van doodslag op de 50-jarige zanger. Tot nu toe werd de cardioloog alleen als getuige gezien.

Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson, wordt verdacht van doodslag op de 50-jarige zanger. Dat blijkt volgens de Amerikaanse krant The Los Angeles Times uit rechtbankdocumenten die donderdag zijn ingediend. Tot nu toe werd de cardioloog alleen als getuige gezien.

De verdenking volgt op de doorzoeking van Murray's kliniek in Houston, Texas. Het kantoor van de arts werd woensdag uitgekamd door agenten en onderzoekers van de landelijke Drug Enforcement Administration. Donderdag is duidelijk geworden wat de autoriteiten in beslag hebben genomen. Naast een harde schijf en documenten zijn ook visitekaartjes meegenomen. Via die kaartjes kwamen de agenten een gehuurde opslagbox op het spoor. Ook die is doorzocht.

Medicijnen werden nauwelijks meegenomen. De agenten namen 27 afslankpillen en een spierontspanner in beslag. Propofol, het krachtige geneesmiddel dat in Jacksons woning werd aangetroffen, werd niet meegenomen.

Conrad Murray werd enkele maanden voor Jacksons dood door de King of Pop ingehuurd. De cardioloog stond de zanger bij tijdens de voorbereiding op zijn vijftig comebackconcerten. Het was Murray die Jackson op 25 juni bewusteloos aantrof en de zanger tevergeefs reanimeerde. De zanger stierf na een hartaanval.

Een definitieve doodsoorzaak is een maand na het overlijden nog steeds niet duidelijk. Uit een tweede autopsie, die op verzoek van de familie werd uitgevoerd, zou blijken dat Jackson stierf als gevolg van een overdosis medicijnen. Het rapport van de lijkschouwer die de eerste autopsie uitvoerde, wordt komende week verwacht. Dan moet ook de uitslag van het toxicologisch onderzoek binnen zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen