Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina Jolie bezoekt vluchtelingen in Irak

Shownieuws

Angelina Jolie heeft een bezoek gebracht aan vluchtelingen in Irak. De actrice en VN-ambassadrice bezocht een kamp voor ontheemden in de buurt van Bagdad.

(Novum/AP) - Angelina Jolie heeft donderdag een bezoek gebracht aan vluchtelingen in Irak. De actrice en VN-ambassadrice bezocht een kamp voor ontheemden in de buurt van de Iraakse hoofdstad Bagdad.

In het kamp sprak Jolie met vier families, die haar vertelden dat hun kinderen niet naar school konden. Ook kreeg de actrice te horen dat de vluchtelingen geen geld hadden voor medische zorg.

Jolie's derde bezoek aan Irak duurde een dag. De actrice stelde vast dat vooruitgang wordt geboekt, maar zei ook dat nog veel moet gebeuren. "De Irakezen hebben veel hulp en steun nodig om hun dagelijks leven weer te kunnen oppakken."

De 34-jarige actrice, zelf moeder van zes kinderen, is sinds 2001 ambassadrice van de vluchtelingenorganisatie van de VN, de UNHCR. De organisatie schat dat in Irak 1,6 miljoen Irakezen ontheemd zijn geraakt als gevolg van de oorlog die in 2003 uitbrak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen