Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Televizier-Ring ligt klaar

Shownieuws

De felbegeerde gouden Televizier-Ring ligt klaar voor de gala-uitreiking van dit jaar. De televisieprijs wordt al jaren ontworpen door edelsmit Anneke Schat.

De felbegeerde gouden Televizier-Ring ligt klaar voor de gala-uitreiking van dit jaar. De ring, die al jaren door edelsmit Anneke Schat wordt ontworpen, is dit jaar geïnspireerd op de zogenaamde tipperade in New York. Het kunstzinnige sieraad is bestemd voor de makers van het beste televisieprogramma van het jaar.

De ontwerper van de ring werd geïnspireerd door de vroegere tipperade in New York, een feestelijke gebeurtenis waarbij honderdduizenden papieren door de straten van de stad dwarrelden. "In de schetsontwerpen heb ik dit idee vormgegeven met abstracte vlakken van het blad Televizier, die dwarrelen over en rond een strak opgebouwde ringvorm", vertelt edelsmit Schat.

De uitreiking van de gouden Televizier-Ring is een initiatief van omroep AVRO. De presentatie van de 44e editie is in handen van Chantal Janzen, die vorig jaar haar debuut maakte als presentatrice van de show. Op 23 oktober wordt bekend wie de ring mee naar huis mag nemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen