Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnieuw buitenlands succes voor 'Dunya & Desie'

Shownieuws

De Nederlandse kinderfilms 'Dunya & Desie' en 'Kikkerdril' zijn opnieuw in de prijzen gevallen. Dit gebeurde tijdens een filmfestival in Buenos Aires.

De Nederlandse kinderfilms 'Dunya & Desie' en 'Kikkerdril' zijn in de prijzen gevallen tijdens een filmfestival in Buenos Aires. 'Dunya & Desie' kreeg een eervolle vermelding van de vakjury, 'Kikkerdril' won zowel de juryprijs als een eervolle vermelding van de kinderjury. De Argentijnse onderscheidingen vormen de zoveelste waardering uit het buitenland.

Dunya&Desie' en 'Kikkerdril' vielen dit keer in de prijzen tijdens het Nueva Mirada filmfestival, waar 146 films uit 45 verschillende landen werden vertoond. Het festival, dat elk jaar plaatsvindt in Buenos Aires, is zeer populair onder kinderen en jongeren. Dit jaar ontving het festival maar liefst zestienduizend bezoekertjes.

"Kikkerdril', een muzikale roadmovie, mocht eerder al prijzen in ontvangst nemen in Noorwegen, Uruguay en Korea. 'Dunya & Desie', een film over twee hartsvriendinnen met verschillende culturele achtergronden, werd eerder onderscheiden in Israël, Bosnië en Herzegovina en Italië. Eerder dit jaar werd de film nog als Nederlandse Oscarinzending voor 'beste niet-Engelstalige film' voorgedragen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen