Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ammelrooy en Louw ereleden van NBF

Shownieuws

Willeke van Ammelrooy en Ot Louw zijn benoemd tot ereleden door de vereniging van film- en tv-makers NBF. Het erelidmaatschap wordt 28 september aangeboden.

Willeke van Ammelrooy en Ot Louw zijn door de belangenvereniging van film- en televisiemakers NBF benoemd tot ereleden. De twee krijgen het erelidmaatschap op 28 september in Utrecht aangeboden.

Personen die van 'bijzondere en grote betekenis' zijn geweest voor de Nederlandse film- en televisiewereld komen in aanmerking voor de prijs. Eerder werden onder anderen Paul Verhoeven, George Sluizer en Louis van Gasteren in het zonnetje gezet.

Van Ammelrooy is al decennialang een van de belangrijkste filmsterren van Nederland en heeft voor haar rollen in 'Antonia' en 'Lijmen/het been' een Gouden Kalf in de wacht gesleept. Daarnaast heeft ze in vele toneelstukken gespeeld en zelf films gemaakt.

Ot Louw is als filmeditor een begrip in de Nederlandse filmwereld. Hij heeft films gemonteerd als 'Ik ook van jou' en 'Kruimeltje'. Ook werkte hij mee aan bekende series als Van Kooten en de Bie. Louw ontving voor zijn werk verschillende prijzen, waaronder een Gouden Kalf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen