Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Wankelende' Borsato: productiehuis bijna failliet

Shownieuws

Marco Borsato doet een boekje open over de slechte stand van zaken van zijn bedrijf The Entertainment Group. "Mogelijk stevent TEG af op een faillissement."

Marco Borsato doet een boekje open over de stand van zaken van zijn bedrijf The Entertainment Group (TEG). In een verklaring op zijn website schrijft de zanger dinsdag dat het bedrijf 'mogelijk afstevent op een faillissement'.

"Zojuist is bekendgemaakt dat The Entertainment Group, het bedrijf waar ik vijftien jaar lang met veel liefde, inzet en passie, heel hard voor heb gewerkt en waar ik tevens aandeelhouder van ben, tot mijn grote verdriet surseance van betaling heeft aangevraagd", zo staat in de verklaring.

Naar eigen zeggen heeft de zanger er alles aan gedaan om het bedrijf weer op de rit te krijgen. "Hoewel ik zelf niet verantwoordelijk ben voor de financiële problemen heb ik er de afgelopen weken alles aan gedaan om het bedrijf te redden."

Borsato schrijft dat het hem zwaar valt dat TEG in deze penibele situatie terecht is gekomen. "Bijna alle inkomsten die ik met mijn optredens heb verdiend zijn in het bedrijf teruggevloeid." Dat het met een bedrijf 'dat zoveel mooie artiesten vertegenwoordigt zo ver heeft kunnen komen is onbegrijpelijk en valt moeilijk te verteren'.

De zanger voelt zich gesterkt door zijn vrienden, collega's, familieleden en fans die achter hem zijn blijven staan. Ook spreekt hij zijn dankbaarheid uit naar iedereen bij TEG. Borsato is naar eigen zeggen een 'rasoptimist'. "Ik verzeker dat hoewel ik aan het wankelen ben gebracht, ik hoe dan ook weer op zal staan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen