Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Patrick Swayze overleden

Shownieuws

Patrick Swayze is maandag op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Swayze overleed in Los Angeles met familie aan zijn zijde.

Patrick Swayze is maandag op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Dat heeft zijn woordvoerder bevestigd.

Swayze overleed in Los Angeles met zijn familie aan zijn zijde. In maart vorig jaar werd de diagnose gesteld. Alvleesklierkanker is een vorm van kanker waarbij de overlevingskans slechts vijf procent is. Swayze was op de hoogte van die statistieken. In januari zei hij tegen de Amerikaanse talkshowhost Barbara Walters dat hij niet verwachtte nog langer dan twee jaar te leven. "Ik denk dat vijf jaar niet realistisch is", zei de acteur destijds. "Twee jaar ligt meer voor de hand als je op de statistieken afgaat." In hetzelfde interview gaf de acteur uit Texas toe dat er ook op zijn lever verdachte plekjes zaten. In april stelden artsen de uitzaaiing vast.

Swayze brak eind jaren tachtig door met zijn rol in 'Dirty Dancing'. Voor de romantische film sleepte Swayze een Golden Globe-nominatie in de wacht. Ook voor zijn vertolking van Sam Wheat in 'Ghost' werd de Amerikaan genomineerd voor een Globe. Swayze mocht het begeerde beeldje echter nooit mee naar huis nemen. Wel werd hij in 1997 geëerd met een ster op de Walk of Fame in Hollywood.

In februari werd duidelijk dat de acteur aan zijn memoires werkte. De autobiografie, die Swayze samen met zijn vrouw Lisa neerpende, beschrijft ook het gevecht tegen alvleesklierkanker. De acteur zei dat hij hoopt mensen te inspireren met zijn levensverhaal. Wanneer het boek in de winkels ligt, is nog niet bekend.

Swayze en zijn vrouw trouwden in juni 1975, vijf jaar nadat het stel elkaar leerde kennen. De toen achttien jaar oude Patrick leerde de 14-jarige Lisa kennen via zijn moeder, die Lisa dansles gaf. Het stel heeft geen kinderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen