Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Shakespeare in love'-theater nagebouwd

Shownieuws

Een Brits theaterbedrijf zal de filmset van 'Shakespeare in love' gaan gebruiken om een replica van het houten Rose Theatre te kunnen bouwen.

(Novum/AP) - Een Brits theaterbedrijf gaat de filmset van 'Shakespeare in love' gebruiken om een replica van het Rose Theatre te kunnen bouwen. Het houten theater, waar vroeger stukken van onder meer Shakespeare werden opgevoerd, speelde een belangrijke rol in de film. Het decorstuk werd gedoneerd door één van hoofdrolspeelsters, Judi Dench.

Dench vertolkte de hoofdrol van koningin Elizabeth I en won daarvoor een Oscar. Ook Gwyneth Paltrow en Jospeh Fiennes speelden in de film uit 1998. Het theater uit 'Shakespeare in love' is een replica van het Rose Theatre dat net buiten Londen werd gebouwd in 1587. In de schouwburg werden stukken opgevoerd van William Shakespeare en Christopher Marlowe.

Het theaterbedrijf wil met het replicatheater ruimte bieden aan uitvoeringen van 'Shakesperiaanse' stukken. Ook wil het kostuums uit de film laten zien. De initiatiefnemer is nog hard op zoek naar een geschikte locatie voor het theater. Steden waar tot nu toe werd gezocht zijn Sheffield, Manchester en York.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen