Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elton John is te oud voor adoptie

Shownieuws

Elton John mag geen jongetje adopteren uit de Oekraïne, omdat de Britse zanger te oud is en niet getrouwd. Dat zegt een Oekraïense minister.

(Novum/AP) - Elton John mag geen jongetje adopteren uit Oekraïne, omdat de zanger te oud is en niet getrouwd. Dat zegt een Oekraïense minister. Elton liet eerder weten dolgraag het hiv-geïnfecteerde weesje Lev te willen adopteren.

Sit Elton John sprak zijn wens uit na een bezoek aan een Oekraïens weeshuis. De veertien maanden oude hummel stal het hart van de Britse zanger en dat van zijn vriend. De 'Candle in the wind'-zanger dacht nooit eerder na over kinderen. Zijn onconventionele levensstijl en zijn leeftijd zouden hem tegen hebben gehouden. De kinderwens van zijn partner en de ontmoeting met Lev deden hem echter van gedachten veranderen.

De Oekraïense minister van familie, jeugd en sport Yuriy Pavlenko laat weten dat een voorwaarde voor adoptie een huwelijk is. Het land erkent geen homoverbintenissen. Ook staat er in de wet dat men ten tijde van adoptie niet ouder mag zijn dan 45 jaar, terwijl Elton Johns leeftijd 62 bedraagt. Op de zanger het hierbij laat zitten is niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen