Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Platina plaat voor Jan Smit en Damaru

Shownieuws

De samenwerking tussen Jan Smit en de Surinaamse Damaru werpt zijn vruchten af. Paul de Leeuw overhandigde het duo zondag een platina plaat voor hun hit.

De samenwerking tussen Jan Smit en de Surinaamse Damaru werpt zijn vruchten af. Paul de Leeuw overhandigde het duo zondag een platina plaat voor hun hit 'Tuintje in mijn hart', meldt het management van Damaru maandag. Hoewel Jan Smit één van Nederlands succesvolste zangers is, is het pas de tweede keer dat de Volendammer een platina plaat in ontvangst mag nemen.

De eerste keer kreeg Jan de onderscheiding voor zijn hit 'Ik zing dit lied voor jou alleen', ruim twaalf jaar geleden. Toen waren er nog 75 duizend verkochte singles nodig om de platina status te behalen. In het huidige downloadtijdperk is dat minimum versoepelt naar twintigduizend. Damaru scoorde in zijn geboorteland al eerder solo een hit met het nummer over zijn dochtertje.

Door een weddenschap tussen Jan Smit en radio-dj Giel Beelen ontstond een samenwerking tussen Damaru en Jan. De volledige opbrengst van de single komt ten goede aan SOS-Kinderdorpen. Later deze week wordt een tussenstand van de opbrengst bekend gemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen