Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Inglourious basterds' blijft aan kop in bioscopen

Shownieuws

Een bloeddorstige Brad Pitt blijft Nederlanders naar de bioscoopzalen lokken. 'Inglourious basterds' staat al drie weken aan kop van de bioscooplijsten.

(Novum/AP) - Een bloeddorstige Brad Pitt blijft Nederlanders naar de bioscoopzalen lokken. Quentin Tarantino's laatste film 'Inglourious basterds', waarin Pitt de hoofdrol speelt, voert de bioscooplijsten al drie weken aan.

Voor 'Inglourious basterds' kroop Pitt in de huid van luitenant Aldo Raine, die samen met een paar joods-Amerikaanse militairen wraak neemt op de nazi's. De film belooft de meest succesvolle Tarantino tot nu toe te worden. In Nederland bracht de film tot nu toe 2,5 miljoen euro in het laatje. Dat is al meer dan 'Pulp fiction': Tarantino's hit uit 1994 bracht in totaal 2,2 miljoen op in Nederland.

De Nederlandse bioscooplijst is deze week nauwelijks anders dan die van vorige week. 'The final destination 3D' staat net als vorige week op de tweede plek en 'Harry Potter and the half-blood prince' maakt de top drie weer compleet.

In de Verenigde Staten voert Tyler Perry's 'I can do bad all by myself' de bioscooplijst aan. De film bracht in het openingweekeinde 24 miljoen dollar (ruim 16,4 miljoen euro) op. 'Inglourious basterds' staat in Amerika op de derde plek, net na '9'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen