Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Laatste film met Frédérique Huydts in première

Shownieuws

De film 'Lege maag' gaat eind deze maand in première op het Nederlands Film Festival. In de film speelt de in 2006 overleden actrice Frédérique Huydts.

De film 'Lege maag' gaat eind deze maand in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. In de film is een rol weggelegd voor de in 2006 overleden actrice Frédérique Huydts, die in 'Lege maag' voor het eerst en meteen voor het laatst te zien is in een speelfilm.

'Lege maag' werd al in 2006 gemaakt, maar het lukte de makers niet om de film aan de man te brengen. Een gehermonteerde versie levert wel een première tijdens het Nederlands Film Festival op, meldt producent Eyeworks maandag. De film wordt op 25 september vertoond in Utrecht. 'Lege maag' was vorig jaar al wel een groot succes op het Amsterdamse Festival van de Afgewezen Film.

De film gaat over een mislukte journalist die afreist naar een spiritueel centrum in Australië. In dat centrum is Huydts personage met haar man in relatietherapie. De arthousefilm staat stil bij de gevaren van de spirituele hulpverlening. 'Lege maag' is een initiatief van cameraman Ronald Kerkman en acteur Hans Breetveld, die de hoofdrol speelt. De film kwam tot stand zonder sponsors en subsidies.

Frédérique Huydts overleed in april 2006 op 38-jarige leeftijd. De actrice, die onder meer te zien was in Goede Tijden Slechte Tijden en Meiden van de Wit, stierf aan darmkanker.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen