Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederland geboeid door nieuwe zoektocht boeren

Shownieuws

Boer zoekt Vrouw blijft miljoenen kijkers trekken. Zondagavond keken ruim 3,1 miljoen Nederlanders naar de eerste aflevering van het vierde seizoen.

De zoektocht naar de ware liefde van tien Nederlandse boeren boeit opnieuw miljoenen kijkers. Zondagavond keken ruim 3,1 miljoen mensen naar de eerste aflevering van het vierde seizoen Boer zoekt Vrouw. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Presentatrice Ivon Jaspers reisde het hele land af om de in totaal 1639 brieven te bezorgen bij de tien, of eigenlijk elf boeren die in mei een oproep deden. Tijdens de kick-off uitzending van Boer zoekt Vrouw bleek dat niet alleen de Limburgse gerberakweker Hans, maar ook zijn vader Frits op zoek is naar de ware liefde. Na een spontane oproep kropen 26 vrouwen in de pen.

De vijf boeren met de meeste reacties worden de komende weken gevolgd. Dat de 49-jarige Jos daar bij zit, was meteen duidelijk. De akkerbouwer uit Gelderland kreeg veruit de meeste brieven, samen met zijn dochters worstelde hij zich door 831 reacties. Ook paardenfokker Peter kreeg veel reacties, hij koos zijn tien vrouwen voor de speeddate uit 254 brieven.

Met de ruim 3,1 miljoen kijkers voert Boer zoekt Vrouw de kijkcijferlijst van zondagavond aan. Het achtuurjournaal volgt met ruim 2,8 miljoen kijkers op de tweede plek, Studio Sport maakt de top drie met 2,6 miljoen kijkers compleet.

Boer zoekt Vrouw kan in Nederland op een grote schare fans rekenen. Het derde seizoen van het KRO-programma brak alle kijkcijferrecords. Op het hoogtepunt trok de serie meer dan vier miljoen kijkers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen