Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse Jackson-fans: Michael is vermoord

Shownieuws

Voor Nederlandse Jackson-fans is het duidelijk: Michael is vermoord. De fans houden Jacksons lijfarts verantwoordelijk, maar ook promotor AEG is betrokken.

De Amerikaanse politie mag dan nog volop bezig zijn met het onderzoek, maar voor de Nederlandse fans is het zo klaar als een klontje. Michael Jackson is vermoord. De Nederlandse Jackson-fanclub houdt lijfarts Conrad Murray verantwoordelijk, maar ook concertpromotor AEG Live heeft volgens hen bloed aan zijn handen.

De fans denken dat Murray, die werd ingehuurd door AEG, hun idool bewust een overdosis verdovende medicijnen heeft gegeven. "Michael stierf exact een dag nadat hij klaar was met de oefeningen voor zijn comebackconcerten, dat is wel heel toevallig", zegt Mark Wittenberg, voorzitter van de Nederlandse Michael Jackson-fanclub. "We hebben de indruk dat Michael vermoord is, wat zijn zus La Toya al langer zegt."

De King of Pop zou van het leven zijn beroofd om financiële redenen, maar ook vanwege religie. "Michael is voor AEG dood meer waard dan levend", zegt Wittenberg. Over de rol die religie bij Jacksons dood gespeeld zou hebben, wil hij nog niet veel kwijt. De voorzitter hint er alleen op dat het te maken heeft met een hoge baas binnen AEG. "Ik hoop dat de politie niet alleen naar de lijfarts kijkt, maar ook AEG onder de loep neemt. Ik heb er vertrouwen in dat de onderste steen boven komt."

Dat veel fans geloven dat AEG medeverantwoordelijk is voor Jacksons dood heeft er volgens Wittenberg aan bijgedragen dat veel Nederlandse fans hun geld hebben teruggevraagd. Wie een ticket voor een comebackconcert van Jackson had gekocht kon kiezen tussen een speciaal herinneringsticket of geld. "Het had AEG gesierd als ze iedereen gewoon een ticket hadden gestuurd. Zo'n honderd euro is een absurde prijs voor een stukje papier."

De fans kijken reikhalzend uit naar 'This is it', de film met beelden van de oefeningen voor de comebackshows. Zondagavond werd de trailer al uitgezonden, ter afsluiting van de MTV Video Music Awards. "Michael is echt nog de King of Pop", concludeert Wittenberg na het zien van de trailer. "Hij was zo actief en innovatief met danspasjes en zijn kleding. Het belooft een mooie film te worden." 'This is it' gaat eind oktober in première. "Ik ben ook wel een beetje verdrietig omdat Michael dit nooit uit heeft kunnen voeren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen