Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanye West schopt MTV Video Music Awards in de war

Shownieuws

Kanye West heeft zich weer van zijn beste kant laten zien. Hij verstoorde de MTV VMA's omdat hij het niet eens was met de keuze voor beste vrouwelijke video.

(Novum/AP) - Dat Kanye West niet tegen zijn verlies kan bewees de rapper al eerder tijdens verschillende awardshows. Zondagavond kon hij het echter niet hebben dat een collega niet in de prijzen viel. Toen countryster Taylor Swift en niet Beyoncé de MTV Video Music Award voor beste vrouwelijke video won, klom West op het podium om zijn ongenoegen te uiten.

De 19-jarige Swift, die voor het eerst in haar carrière een MTV Video Music Award (VMA) in ontvangst mocht nemen, was bezig met haar bedankjes toen West het podium opstormde en de microfoon opeiste. "Taylor, ik ben erg blij voor je, maar Beyoncé maakte een van de beste video's ooit", bulderde de rapper. Beyoncé, die uiteindelijk met drie awards naar huis ging, reageerde stomverbaasd op Wests optreden.

Toen de 'Single ladies'-zangeres het beeldje voor video van het jaar ophaalde, riep ze Swift naar het podium. "Ik weet nog hoe opgewonden ik was", zei Beyoncé over haar eerste VMA. "Ik zou graag willen dat Taylor op het podium komt en haar moment pakt." Ietwat nerveus klom de countryzangeres weer op de planken om alsnog haar praatje te houden.

Wests actie overschaduwde het eerbetoon aan Michael Jackson dat vlak voor zijn interventie plaatsvond. Queen of Pop Madonna haalde herinneringen op aan haar vriendschap met Jackson en noemde hem 'een van de grootste talenten ter wereld' en 'een held'. "Soms moeten we dingen verliezen voordat we ze daadwerkelijk kunnen waarderen", zei de in zwart geklede Madonna. "Michael Jackson was een koning. Lang leve de koning."

Na de ingetogen toespraak van Madonna brak een dansfestijn los. Grote hits van Jackson schalden door de Radio City Music Hall in New York, waar dansers de kenmerkende danspassen uitvoerden. Janet Jackson sloot het eerbetoon af met 'Scream', het nummer dat ze in 1995 samen met haar broer uitbracht.

Grote winnaars van de avond waren Beyoncé, Lady Gaga en Greenday. Ze gingen alle drie met drie beeldjes naar huis. Kanye West bood na de uitreiking zijn verontschuldigingen aan aan Taylor Swift, en op zijn website biedt de rapper zijn excuses aan aan Taylor, haar moeder en haar fans. "Ze heeft erg veel talent", schrijft West, die toch bij zijn standpunt blijft. "Beyoncés video was de beste van de beste van de afgelopen tien jaar! Iedereen kan me uitjouwen, maar ik ben gewoon fan van de echte popcultuur."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen