Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina Jolie weer op bezoek bij vluchtelingen

Shownieuws

Angelina Jolie heeft opnieuw een vluchtelingenkamp bezocht. Ditmaal vloog de VN-ambassadrice naar Kenia, waar ze langs wipte bij 's werelds grootste kamp.

Actrice Angelina Jolie heeft opnieuw een vluchtelingenkamp bezocht. Ditmaal vloog de VN-ambassadrice naar Kenia, waar ze naar het grootste vluchtelingenkamp ter wereld ging. Jolie noemde het kamp 'een van de schrijnendste' die ze ooit had bezocht, meldt de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.

Jolie bracht zaterdag een dag door in het vluchtelingenkamp bij de Keniaanse plaats Dadaab, 's werelds grootste vluchtelingenonderkomen. In het kamp, dat ingericht is voor zo'n 90 duizend vluchtelingen, verblijven 285 duizend mensen. Het merendeel vluchtte voor de chaos in Somalië. "Als dit een betere woonplek is, hoe erg moet het dan niet in Somalië zijn?", vroeg Jolie zich hardop af.

De Amerikaanse actrice maakte vooral veel indruk op de kinderen in het kamp. De jongste bewoners kwamen nieuwsgierig op Jolie afrennen. Een knulletje leerde de 'Changeling'-actrice een typisch Somalische handdruk terwijl andere kinderen giechelden en hoopten op een handje. Jolie, zelf moeder van zes, bezocht verschillende families die diepe indruk op haar maakten. "De Somalische families zijn zo warm en liefdevol. Ik zou willen dat meer mensen hen konden ontmoeten en zouden helpen."

De 34-jarige actrice is de laatste maanden druk in de weer voor de VN. In juli bezocht Jolie een vluchtelingenkamp in Irak, een maand eerder doneerde ze een miljoen dollar (ruim 685 duizend euro) aan vluchtelingen in Pakistan. In mei was ze in Nederland, in Den Haag woonde ze een zitting van het Internationaal Strafhof bij.

Angelina Jolie is sinds 2001 ambassadrice van de vluchtelingenorganisatie van de VN, de UNHCR. Somalië heeft sinds 1991 geen functionerende centrale overheid, een aantal groeperingen vecht om de macht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen