Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grammy Awards-vader Pierre Cossette overleden

Shownieuws

Pierre Cossette, die ook wel de vader van de Grammy Awards wordt genoemd is overleden. De legendarische producent stierf op 85-jarige leeftijd.

(Novum/AP) - Pierre Cossette, die ook wel de vader van de Grammy Awards wordt genoemd, is op 85-jarige leeftijd overleden. De legendarische producent stierf in een Canadees ziekenhuis. Vrijdagnacht is zijn dood bekend gemaakt door de Recording Academy, het bedrijf dat de Grammy Awards organiseert.

Neil Portnow, de topman van Recording Academy, liet weten dat het afscheid voor iedereen moeilijk is. Cossette heeft ervoor gezorgd dat de uitreiking van de Grammy Awards op televisie kwam. Vervolgens had hij vijfendertig jaar de productie van de uitreiking in handen. In 2005 heeft zijn zoon het stokje van hem overgenomen.

Zijn autobiografie 'Another day in showbiz' vertelt over het leven van een jonge man die zich naar de top heeft weten te werken in de wereld van glitter en glamour. Cossette werd gezien als een van de meest bekwame en veelzijdige producenten van de twintigste eeuw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen