Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wereldrecord Air Guitar op Appelpop

Shownieuws

Het wereldrecord 'Air Guitar' is vrijdagavond verbroken tijdens het tweedaagse openluchtfestival Appelpop. Circa 5100 mensen speelden op hun luchtgitaar.

Het wereldrecord 'Air Guitar' is vrijdagavond verbroken tijdens het tweedaagse openluchtfestival Appelpop. De organisatie Music Mayday probeerde hiermee aandacht te vragen voor talentvolle jongeren uit Afrika, die geen geld hebben voor een gitaar.

De wereldkampioen Air Guitar 2005 Michael 'Destroyer' Heffels en het publiek lieten hun verbeelding de vrije loop en zijn vijf minuten uit hun dak gegaan op meer dan 5100 luchtgitaren. Hiermee stevende ze het wereldrecord van 2005 tijdens het Britse muziekfestival Guilfest voorbij.

Appelpop is een driejarige samenwerking aangegaan met Music Mayday. Deze stichting wil jongeren in Afrika een kans geven om hun creatieve talenten te ontwikkelen.

Het gratis festival vond donderdag en vrijdag plaats in Tiel. Onder anderen Golden Earring, Babylon Circus, Milow, Novastar, Alain Clark en Kane klommen op het podium.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen