Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mash-auteur Larry Gelbart overleden

Shownieuws

Larry Gelbart, de schrijver van de spraakmakende hitserie M*A*S*H, is vrijdag overleden aan de gevolgen van kanker. Gelbart stierf op 81-jarige leeftijd.

(Novum/AP) - Larry Gelbart, de schrijver van de spraakmakende hitserie M*A*S*H, is vrijdag overleden aan de gevolgen van kanker. Gelbart overleed op 81-jarige leeftijd in zijn huis in Beverly Hills.

Pat Gelbart, zijn 53-jarige vrouw, vertelde dat ze na zo'n lang huwelijk 'elkaars zinnen konden afmaken'. De dood van de scriptschrijver kwam niet als een donderslag bij heldere hemel. "We hebben ons er zoveel mogelijk op proberen voor te bereiden", liet de weduwe weten.

Gelbart maakte vooral furore met de tragikomische serie M*A*S*H, over de avonturen van het personeel van een mobiel veldhospitaal tijdens de Koreaanse oorlog. De serie die van 1972 tot 1983 liep, is een van de meest bekroonde televisieseries aller tijden. Gelbart sleepte er meerdere prijzen mee in de wacht, waaronder een Emmy.

Verder werkte de schrijver aan diverse musicals, waaronder de broadwayshow 'A funny thing happened on the way to the forum'. Ook liet hij zijn schrijverskunsten los op films als 'Tootsie', met Dustin Hoffman.

Over zijn liefde voor comedy zei de schrijver 'voortdurend grappen te maken'. "Ik kan mij geen leven voorstellen zonder humor".

[Novum]

Gerelateerde Artikelen