Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jay-Z herdenkt slachtoffers 9/11

Shownieuws

Jay-Z stond vrijdag op 11 september op de planken om de gestorven brandweerlieden en politiemannen te herdenken. Ook Beyonce, Diddy en Kanye West traden op.

(Novum/AP) - Jay-Z heeft vrijdag laten zien dat hij naast een muziek- en modemagnaat, nachtclubeigenaar en Beyoncés man vooral een trotse en betrokken New Yorker is. Op 11 september stond de entertainer op de planken om de bij de terreuraanslagen op het World Trade Center gestorven brandweerlieden en politiemannen te herdenken.

De 39-jarige rapper gaf zijn uitverkochte 'Answer to Call'-concert op Madison Square Garden. Jay-Z, die in het echt Shawn Carter heet, bracht in twee uur zo'n dertig nummers ten gehore.

Ook grote namen als Diddy, Alicia Keys en Kanye West waren van de partij en betuigden hun steun. John Mayer pakte zijn electrische gitaar voor het nummer 'Dirt off your shoulder' en Mary J. Blige voegde een flinke dosis soul toe bij het nummer 'Can't knock the hustle'.

Beyonce sprong ook op het podium en zong haar hit 'Diva'. Rihanna liet aan het publiek zien dat het weer goed met haar gaat en zong 'Run this town'. De zangeres stond voor het eerst weer op het podium na de mishandeling door haar ex-liefje Chris Brown.

Tussen de muzikale uitspattingen laste Jay-Z ook een moment van stilte in. De meeste emoties kwamen los tijdens het nummer 'Young forever', toen foto's werden getoond van de vrouwen en mannen die acht jaar geleden omkwamen op 11 september. De opbrengsten van het concert komen ten goede aan een stichting die is opgezet voor de nabestaanden van de overleden politie- en brandweermannen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen