Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Faillisement dreigt voor Borsato'

Shownieuws

Marco Borsato dreigt failliet te gaan als zijn bedrijf The Entertainment Group omvalt. De zanger staat voor zes miljoen euro borg, schrijft De Telegraaf.

Marco Borsato dreigt failliet te gaan als zijn bedrijf The Entertainment Group (TEG) omvalt. De zanger blijkt volgens ingewijden voor zes miljoen euro borg te staan bij het bureau. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag. Volgens een ingewijde is Borsato de wanhoop nabij, slaapt hij slecht en heeft hij last van huilbuien.

Vooral de Rabobank zou de duimschroeven aandraaien. Deze bank zou vijf miljoen euro in het noodlijdende bedrijf hebben zitten, en ABN Amro zes miljoen. Vastgoedbedrijf NedVast zou ruim vier miljoen euro claimen, omdat de TEG-aandeelhouders het nieuwe hoofdkantoor niet kunnen betalen. Daarnaast blijkt volgens het dagblad dat zanger Guus Meeuwis nog altijd ruim een miljoen euro van TEG wil zien voor een reeks concerten in Heerenveen.

Bronnen binnen het bedrijf hebben aan de krant gemeld dat Borsato als privépersoon moet opdraaien voor de miljoenenschuld van TEG, mocht het bedrijf geen toekomst meer hebben. Vrijdag werd duidelijk dat de hulp van Stage Entertainment, het productiebedrijf van Joop van den Ende, is ingeroepen. Er worden 'verkennende' gesprekken gevoerd.

Of Borsato bij een faillissement de borg van zes miljoen euro kan opbrengen is onzeker, schrijft de krant. Op zijn villa in Blaricum zou een hypotheek van 2,7 miljoen euro rusten. Drie andere muziekbedrijven van Borsato zouden een gezamenlijk vermogen van 3,5 miljoen euro hebben. Borsato, Meeuwis en TEG wilden niet reageren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen